حضور اعضای انجمن صنفی اتوماسیون صنعتی در نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران

حضور اعضای انجمن صنفی اتوماسیون صنعتی در نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران

ندا بنی‌کمالی

نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی از روز 19 اردیبهشت در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران با حضور وزیر نفت آغاز به کار کرد.

با توجه به ظرفیت‌های بسیار بالا و مناسب صنعت نفت ایران، به‌عنوان نخستین دارنده ذخایر نفت و گاز جهان و دارا بودن بازار مناسب در بخش‌های بالادستی، میان‌دستی و پایین‌دستی، در مجموع این رویداد، فرصت بسیار خوبی را برای سرمایه‌گذاری، امضای قراردادها و تفاهم‌نامه‌های همکاری میان شرکت‌ها فراهم می‌آورد. همین امر بهانه‌ای شد تا با حضور در بیست و هشتمین دوره این رویداد به سراغ شرکت­‌کنندگانی برویم که در انجمن صنفی شرکت‌­های اتوماسیون صنعتی ایران عضویت دارند تا ضمن گفتگو با آنها پیرامون نمایشگاه از آخرین محصولات و تکنولوژی‌های روز این صنعت و انتظاراتشان از این انجمن در حوزه برگزاری نمایشگاه مطلع شویم. آنچه در ادامه این گزارش می‌­خوانید حاصل گپ و گفت با شماری از اعضای انجمن است که در بیشت و هشتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران حضور داشتند.

مدیر عامل شرکت فرا موج پویا : بخشی از توانمان صرف سپری کردن روزمره می شود

حسین فرهادی مدیر عامل شرکت فرا موج پویا با اشاره به اهمیت برگزاری بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران و از اعضای انجمن صنفی شرکت‌های اتوماسیون صنعتی گفت: این نمایشگاه با همه ابعادی که دارد تنها به منظور ارائه توانمندی‌ها و مجوزهای به تولیدکنندگان داخلی است و وجود تحریم‌ها باعث شده بخش بزرگی از توانایی و دانش بومی و فنی مهندسان داخلی توسط دیگر کشورها مغفول بماند و این به ضرر تولیدکننده داخلی است.

وی ضمن ابراز امیدواری نسبت به بهبود شرایط افزود: امیدواریم وضعیت به شکلی رقم بخورد که دیگر کشورهای پیشرو در حوزه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در نمایشگاه‌های اینچنینی حضور پیدا کنند و توان و دانش مهندسان ایرانی را از نزدیک ببینند.

فرهادی با اشاره به هزینه بالای حضور در نمایشگاه یادآور شد: دولت باید به عنوان یک سیاست­گذار و تسهیلگر تجارت از ظرفیتی که چنین نمایشگاه‌هایی پدید می‌آورند نهایت استفاده را ببرد و هزینه‌ای که تولیدکننده برای حضور در نمایشگاه هزینه می‌کند صرفاً منجر به یک دید و بازدید سالانه نشود.

مدیرعامل فراموج پویا با اشاره به اثرات حضور در این نمایشگاه گفت: بی‌شک مضرات عدم حضور در این نمایشگاه برای تولیدکنندگانی که در این زمینه فعالیت دارند از محسنات و آثار مثبت حضور در آن بیشتر است و به همین منظور با همه توان خود در آن حضور پیدا می‌کنیم، اما در عمل نقش کارآمدی برای ما به عنوان یک تولیدکننده که محصولاتش قابل رقابت با کالاهای نمونه خارجی است، ندارد.

وی ضمن گله‌مندی از دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌ها و نهادها یادآورشد: مشکلات با بانک، بیمه، تأمین اجتماعی، مالیات و… باعث شده پیشرفت چندانی نداشته باشیم و بخشی از نیرو و توانمان صرف سپری کردن موضوعات روزمره شود و همه تلاشمان را به کار می‌گیریم که چراغ تولید در مجموعه خاموش نشود.

شایان ذکر است شركت دانش بنیان فراموج پويا با بيش از 20 سال سابقه فعاليت در صنايع مختلف نفت، گاز و پتروشيمی، نيروگاهی و آب و فاضلاب، ارائه دهنده خدمات مهندسی، طراحی، ساخت و يكپارچه سازی، اجرا، نصب و راه اندازی و تعمير و نگهداری ابزاردقيق، سيستم‌های اتوماسيون صنعتی و سيستم‌های کنترل و مانیتورینگ، سیستم‌های اندازه‌گیری کمّی و کیفی نفت و گاز  می‌باشد. اين شركت با تكيه بر نيروهای مجرب و كارآزموده كه غالباً از فارغ التحصيلان ممتاز دانشگاه‌ها و مراكز علمی و تحقيقاتی كشور می‌باشند و با بهره‌گيری از آخرين دستاوردهای تكنولوژيک و فناوری روز دنيا، همچنين با پشتيبانی شركای خارجی و دفاتر خارج از كشور خود، خدمات فوق را به صنايع مختلف ارائه می‌دهد.

مدیرعامل قشم ولتاژ : نیاز به نیروی متخصص را مرتفع کردیم

سعیده محبوبی مدیرعامل شرکت مهندسی برق و الکترونیک قشم ولتاژ در حاشیه بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران در خصوص حضور در این دوره از نمایشگاه گفت: شرکت ما بیش از 27 سال قدمت دارد و در این مدت هر ساله در نمایشگاه حضور داشته و به ارائه و معرفی آخرین محصولات خود پرداخته است. همچنین توانستیم علیرغم همه مشکلاتی برای گرفتن غرفه با آن روبه رو بودیم امسال هم حضور پیدا کنیم و این حضور به طور قطع برای ما مفید فایده خواهد بود.

وی با اشاره به رویکرد شرکت قشم ولتاژ در تولید محصولات در سال جاری خاطرنشان کرد: ما در رویکرد جدید به سمت ارائه سولوشن در صنایع مختلفی از جمله نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی حرکت کردیم و در این زمینه حرفی برای زدن داریم.

مدیرعامل شرکت مهندسی برق و الکترونیک قشم ولتاژ آموزش را از موضوعات مهم و جدی خواند و افزود: اکنون در حوزه مهندسی از انتظارات جامعه صنعتی کشور بسیار جلوتر هستیم به نحوی که پیش از این برای برخی از امور باید مهندس از خارج از کشور می آوردیم ولی خوشبختانه با برنامه‌ریزی توانستیم بسیاری از دانش این صنعت را بومی‌سازی کنیم و با آموزش افراد متخصص و آگاه و رویکردی که در این مجموعه داشتیم نیاز به نیروی متخصص را هم برای خودمان و هم برای سایرین تاحد بسیار زیادی مرتفع ساختیم.

محبوبی در ادامه با اشاره به این موضوع که مجموعه قشم ولتاژ توانسته از بسیاری از چالش‌ها عبور کند یادآورشد: با اقدامات خوب و مؤثری که در مجموعه ما صورت گرفته به جرأت می‌توانم بگویم که در موضوعات تخصصی موردی نیست که ما نتوانیم به آن ورود کنیم یا قادر به اجرایی کردن آن نباشیم.

در زمینه solutionهای این شرکت وی از پروژه‌های در دست اجرای این مجموعه نام برد و گفت: درخصوص ارائه HVAC پیشرفت‌های چشمگیری داشتیم. در پروژه آغاجاری، پروژه باختر و… نقش جدی داریم و توانستیم در طراحی، برنامه‌نویسی، ساخت، راه‌اندازی، آموزش و تعمیرات ساخت تابلوها و… در همه پروژه‌ها تمام توانایی‌مان را به منصه ظهور گذاشتیم و علیرغم مشکلات در این سال‌ها همواره در صحنه بودیم.

مدیرعامل قشم ولتاژ در پاسخ به این سؤال که چه انتظاری از انجمن صنفی شرکت‌­های اتوماسیون صنعتی دارد افزود: انجمن باید پرچم خودش را داشته باشد و همه اعضا را زیر آن پرچم در نمایشگاه گرد هم بیاورد و از این توان مضاعفی که عضویت اعضا به او می‌دهد نهایت استفاده را بکند. در حوزه صنعت برق ما حرفی برای گفتن داریم امیدواریم که این حرف ها شنیده شود.

گفتنی است شركت مهندسی برق و الكترونيک قشم ولتاژ (سهامی خاص) به عنوان شرکت دانش بنیان با بيش از دو دهه سابقه فعاليت در حوزه فروش تجهيزات و سيستم ها، خدمات فنی مهندسی، آموزش، تعميرات، سرويس رفع عيب S.S.E، و اجرای پروژه، خدمات خود را به مصرف‌كنندگان در صنايع مختلف از قبيل نفت، گاز، پتروشيمی، صنايع فلزی، خودروسازی، قطعه‌سازی، رباتیک، مواد غذايی، سيمان، نساجی، صنايع لاستيک، شيشه، چوب كاغذ، نئوپان، صنايع دارويی، سيم و كابل، صنايع ماشين‌سازی و دستگاه‌سازی، دانشگاه‌ها و مراكز فنی حرفه‌ای ارائه می‌‌نمايد.

مدیر توسعه بازار شرکت مهندسی کنترل‌های صنعتی حنیف: ما دوست نداریم رقبای خارجی بازار را ترک کنند

سید وحید نقیبی‌نسب مدیر توسعه بازار شرکت مهندسی کنترل های صنعتی حنیف به عنوان عضو دیگری از خانواده انجمن صنفی شرکت‌­های اتوماسیون صنعتی با اشاره به برگزاری بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران گفت: حضور در نمایشگاه برای ما به منزله دید و بازدید با همکاران، کارفرمایان و تأمین‌کنندگان است و وقتی این همه شور و اشتیاق را می بینیم مطمئن می‌شویم که حضور در نمایشگاه درست هدف‌گذاری شده است.

وی با اشاره به بازدید علاقمندان به این نمایشگاه افزود: با توجه به انعکاسی که شرکت‌ها از حضور خود در این نمایشگاه داشتند می‌توان گفت استقبال از نمایشگاه امسال بسیار خوب بوده و از منظر اجرا، برنامه‌ریزی و اطلاع‌رسانی فرق قابل توجهی با سال‌های پیش داشته که به نظر من به دلیل تلاش‌های شرکت مجری برگزار کننده نمایشگاه و موج امیدی است که فعالان حوزه نفت را در برگرفته است. نقیبی‌نسب به هزینه حضور در چنین نمایشگاه‌­هایی از اجاره غرفه تا ساخت­‌وساز و هزینه‌های جانبی اشاره کرد و یادآور شد: ما برای یادآوری توانمندی‌ها، تجربیات و دانش خود در این نمایشگاه حاضر شدیم و برای تقویت برند خود سرمایه‌گذاری کردیم که خوشبختانه با استقبال خوبی که از نمایشگاه شد این اتفاق تمام و کمال افتاد و ما تمام افرادی را که انتظار داشتیم در نمایشگاه امسال ببینیم، دیدیم.

وی در ادامه ضمن اشاره به انتظارات مجموعه خود از انجمن صنفی شرکت­‌های اتوماسیون صنعتی گفت: انجمن خانه دوم ماست و ما همواره با توجه به اینکه اهداف متعددی را دنبال می‌کنیم توانستیم نیازهای بازار را با ارائه خدمات و محصولات مهندسی خود پوشش دهیم. و از انجمن انتظار داریم که به ما بیش از پیش در تحقق این اهداف کمک کند. مدیر توسعه بازار شرکت مهندسی کنترلهای صنعتی حنیف در خاتمه به مضرات بازار بی‌رقیب اشاره کرد و افزود: ما دوست نداریم رقبای خارجی بازار را ترک کنند چرا که بازار بی‌رقیب همان بلایی را به سر صنعت ما می‌آورد که در حوزه خودرو شاهد آن هستیم برای همین از حاکمیت انتظار داریم که ضمن حمایت از تولید داخل ، سیاست‌هایی را اتخاذ کند که برندهای خارجی بازار را ترک نکنند تا شاهد رقابت علمی و عملی شرکت‌ها و مهندسان صنعت نفت کشور باشیم.

شرکت مهندسی کنترلهای صنعتی حنیف ارائه دهنده خدمات جامع سیستم‌های ابزاردقیق و کنترل و تنها نماینده Certified Integrator شرکت HIMA در ایران است که 18 سال تجربه در زمینه مشاوره، طراحی و تأمین سیستم‌های کنترل و ابزاردقیق در صنایع انرژی، نفت، گاز و پتروشیمی، ساخت سیستم‌های کنترل F&G ، DCS و…. برای واحدهای پتروشیمی، پالایشگاه‌ها، سکوهای نفتی، ایستگاه‌های فشار گاز، ایستگاه‌های تزریق گاز، خطوط لوله و دیگ‌های بخار بر اساس سیستم‌های HIMA, SIEMENS YOKOGAWA و…. را در کارنامه خود دارد.

شرکت پیرامون سیستم قشم: روی برندمان تمرکز کردیم

یکی دیگر از اعضای انجمن صنفی شرکت‌­های اتوماسیون صنعتی که در این دوره از نمایشگاه حضور داشت شرکت پیرامون سیستم قشم بود. این مجموعه با بیش از دو دهه فعالیت کوشیده با ارائه راهکارها و کاربردهای توانمندساز، برای متخصصان و صنایع رو به رشد ایران، همراهی قابل اعتماد باشد. 

همکاری نزدیک این مجموعه خوشنام با دارندگان دانش و فناوری جهانی، توسعه توانمندی‌های داخلی را سرمشق کاری خود قرار داده تا بهینه‌ترین فناوری‌های روز دنیا را فراهم و انتظارات صنعت ایران از کیفیت را بهبود ببخشد.

مهراد راجی کرمانی عضو هیئت مدیره شرکت پیرامون سیستم قشم در خصوص حضور این مجموعه در بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران گفت: ما نمایشگاه امسال را با یک رویکرد متفاوت آغاز کردیم و بازخورد خوبی نیز تا امروز از روند جاری در نمایشگاه گرفتیم.

وی با اشاره به اهداف شرکت پیرامون سیستم قشم در سال جدید خاطرنشان کرد: ما امسال بر روی برندمان تمرکز کردیم و خوشبختانه شاهد حضور شرکت هایی بودیم که شناختی از این مجموعه نداشتند و ما توان فنی و دانش‌مان را در این دوره از نمایشگاه به نمایش گذاشتیم.

راجی کرمانی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در این مجموعه یادآور شد: ما خوشبختانه توانستیم بسیاری از محصولات مورد نیاز این صنعت را داخلی‌سازی کنیم و سبد محصولات‌مان را از ابعاد گوناگون کامل و روی برندسازی تمرکز ویژه نماییم.

عضو هیئت مدیره پیرامون سیستم قشم حضور در این دوره از نمایشگاه را اثربخش خواند و گفت: نمایشگاه تا امروز خوب و استقبال بیش از انتظار ما بود و حضور در چنین فضایی در حقیقت برای ما به منزله دید و بازدید است و شاید ارزش ریالی برای ما نداشته باشد ولی این دیدار رودررو و چهره به چهره که با ایمیل و تماس تلفنی میسر نیست را در این نمایشگاه می‌توانیم انجام دهیم.

وی در خصوص انتظارش از انجمن صنفی شرکت‌­های اتوماسیون صنعتی افزود: این انجمن قطعاً قادر خواهد بود برای گرفتن فضای بزرگ‌تر نمایشگاهی به اعضای خودش کمک کند تا آنها در این محیط بیشتر از گذشته بتوانند به ارائه دستاوردهای خود بپردازند.

راجی در خاتمه در پاسخ به سؤال آینده این صنعت را برای خود چگونه ترسیم می‌کنید خاطرنشان کرد: بازار رقابت جهانی با تمرکز بر روی برند به جلو حرکت می‌کند و ما نیز با تکیه به برندمان به سمت حضور در بازارهای جهانی رفتیم، در مراحل اولیه مشتریان خارجی چندان اعتمادی نداشتند اما وقتی با حضور در کارخانه و سالن‌های تولید از توان فنی و دانش بومی ما اطلاع پیدا کردند متوجه شدند که ما می‌توانیم هر آنچه که آنها نیاز دارند را ارائه نماییم و موفق شدیم نظر مشتریانی از عراق، عمان، ترکیه، روسیه و… را به خود جلب کنیم و مشتری برند ما و محصولات ما باشند.

شایان ذکر است بنا بر خط مشی این مجموعه، پیرامون سیستم قشم همواره تلاش کرده تا با ارائه برترین محصولات و خدمات، سطح انتظارات کارفرما را از کیفیت خدمت و محصولات ایرانی بالاتر ببرد.

بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران به عنوان بزرگ‌ترین رخداد صنعتی و تجاری ایران در این حوزه كه سالانه با حضور جمع كثیری از شركت‌های توانمند داخلی و خارجی در زمینه صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برپا می‌گردد، فرصت بسیار مغتنمی است تا شركت‌های فعال در این صنعت دستاوردها و محصولات خود را در معرض بازدید دست‌اندركاران و متخصصان این صنعت قرار دهند و با در نظر گرفتن روند تقاضای بازارها و سمت و سوی رشد این صنعت، فعالیت‌ها و نوآوری‌های آتی خود را هدایت نمایند.

در این دوره از نمایشگاه ۱۵۰۰ شرکت ایرانی و ۲۵۰ شرکت خارجی از ۱۲ کشور روسیه، چین، آلمان، فرانسه، ژاپن، کانادا، ایتالیا، ترکیه، بلاروس، هندوستان، اتریش، آرژانتین حضور دارند که این شرکت‌ها تازه‌ترین دستاوردها و نوآوری‌های خود را که نقشی کلیدی در تعیین آینده انرژی و صنعت نفت جهان ایفا می‌کنند، به نمایش گذاشتند.
همچنین بیش از ۸۰ شرکت دانش‌بنیان، ۲۳ دانشگاه و ۶۴ شرکت استارت‌آپی در بیست و هشتمین دوره این نمایشگاه حضور دارند.

این نمایشگاه از 19 تا 22 اردیبهشت 1403 در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار گردید. 

 

در خاتمه این گزارش باید افزود که شرکت‌­های پتسا صنعت ، سایبر صنعت ، پرتو صنعت ، دیباگران فرآیند و صنعت الکترونیک امواج آبی نیز از دیگر اعضای انجمن صنفی شرکت‌­های اتوماسیون صنعتی در نمایشگاه حضور داشتند که به دلیل مشغله مدیران عامل فرصت گفت و گو مهیا نشد.

همچنین از حضور شرکت مانیاد صنعت رادین آژند و سنگان صنعت در این دوره از نمایشگاه صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی مطلع نبودیم که ضمن عذرخواهی از این عزیزان مصاحبه با این دو شرکت عضو انجمن به زمان دیگری موکول می شود.

یک پیغام بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد