یک بام و دو هوای قانون برق

در ماده 25 قانون مستمر شرکت آمده است که در زمان کمبود برق، گاز یا خدمات مخابرات، واحدهای تولیدی صنعتی و کشاورزی نباید در اولویتِ قطع برق یا گاز یا خدمات مخابرات قرار داشته باشند و شرکت‌­های عرضه کننده برق، گاز و خدمات مخابرات موظفند هنگام عقد قرارداد با واحدهای تولیدی اعم از صنعتی، کشاورزی و خدماتی، وجه التزام قطع برق یا گاز یا خدمات مخابرات را در زمان قرارداد پیش‌­بینی کنند. هرگاه دولت به دلیلِ کمبودهای مقطعی به شرکت­‌های عرضه­‌کننده‌­ی برق یا گاز یا مخابرات دستور دهد به طور موقت جریان برق یا گاز یا خدمات مخابراتی واحدهای تولیدی متعلق به شرکت­‌های خصوصی و تعاونی را قطع کنند، موظف است نحوه جبران خسارت­‌های وارده به این شرکت‌­ها، ناشی از تصمیم فوق را نیز تعیین و اعلام کند. آیین‌­نامه اجرایی این ماده توسط وزارتخانه‌­های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، نفت، نیرو و ارتباطات و فناوری اطلاعات تهیه می‌­شود و ظرف سه ماه پس از زمان اجرایی شدن این قانون به تصویب هیئت وزیران می‌­رسد.

اما آنچه در عمل رخ می‌­دهد اتفاق دیگری است و در دومینوی قطع برق روزهای گرم سال قطع برق صنایع و تولیدی­‌های بزرگ و کوچک و شهرک‌­های صنعتی در اولویت است اما با استناد به این قانون پذیرفته شده نیست که برای تأمین مصارف خانگی به سراغ قطع برق صنایع برویم؛ زیرا قطعی برق در واحدهای تولیدی نیز بر زندگی مردم اثرات نامطلوبی دارد. از آنجا که به دلیل قطعی برق، تولید در واحدهای صنعتی کاهش می‌یابد، بازار با کمبودِ محصولاتِ تولیدی این واحدها روبه‌رو خواهد شد در نتیجه قیمت‌ِ این کالاها افزایش پیدا می‌کند. این موضوع نیز به صورتِ مستقیم بر زندگی مردم اثرگذار است. مانند آنچه که در چند سال گذشته در حوزه فولاد و سیمان رخ داد.

ادامه­‌ی سریالیِ قطعیِ برق؛ امری مغایر با شعارِ سال‌ جاری است و می‌تواند تولید را با اختلالِ جدی مواجه کند. از همین‌رو لازم است که کاهش مصرف در دیگر بخش‌­ها به عنوان راه‌حل، در دستور کار قرار گیرد.

یک پیغام بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد