انجمن صنفی شرکت‌های اتوماسیون صنعتی 29 ساله شد

 

انجمن صنفی شرکت‌های اتوماسیون صنعتی ۲۹ ساله شد

خلیل سجاد رئیس هیئت مدیره

بیش از 30 سال گذشته است، از روزهایی که پیشکسوتان اتوماسیون صنعتی کشور، اولین سیستم‌­های کنترل ایرانی را طراحی نمودند، ساختند و در صنایع حساس کشور به کار گرفتند.

و در این 30 سال به اندازه­‌ی یک قرن، انواع و اقسام تحولات سیاسی و اقتصادی و صنعتی بر کشورمان گذشت و در این 30 سال به اندازه­‌ی یک قرن، قانون و دستورالعمل و بخشنامه آمده است و رفته است و برخی از همکارانمان که دل و سرمایه­‌ی خود را به آنها بستند، ضرر کردند و برای همیشه از صحنه خارج شدند.

اما بسیاری از آنها که ماندند، خود را با این فضای پر ابهام سیاسی و اقتصادی کشور منطبق کردند و در بحرانی­‌ترین شرایط این مرز و بوم، پروژه­‌هایی را به انجام رساندند که هر شرکت صاحب تکنولوژی خارجی را در بهت و حیرت فرو می‌­برد. اینان دل به احیای این سرزمین و پیشرو شدن آن در جهان دوخته‌­اند.

و اینان در آستانه­‌ی ورود به چهارمین دهه از فعالیت انجمن صنفی شرکت­‌های اتوماسیون صنعتی که با آغاز فعالیت دولت چهاردهم، همزمان شده است، بی­‌شک لحظه­‌ای از پیگیری شعارهای آقای پزشکیان در دوران انتخابات و سپردن صنعت به صاحبان آن یعنی بخش خصوصی و نمایندگان آن یعنی انجمن‌­های صنفی، کوتاه نخواهند آمد.

ما
امید بسته‌­ایم که
منطق، صداقت و عدالت
در سرزمینمان
طلوع می‌­کند.


خلیل سجاد
مرداد 1403

مهندس محمدحسن درویش - مؤسس شرکت تکنولوژی الکترونیک و سیستمهای کنترل کنترونیک
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام خدمت دوستان خوب و باوفای انجمن و شرکت‌های پیشرو در صنعت اتوماسیون.
همکاران زحمت‌کشی که بار مسؤولیت و مشکلات تخصصی کارخانجات و خطوط تولید در اقصی نقاط کشور را به عهده دارند.
انجمن صنفی شرکت‌های اتوماسیون صنعتی از میان گرد و غباری از انبوه مشکلات و عقب‌افتادگی‌های تاریخی با موفقیت و سرافرازی سر برآورد. اگر بخواهم از مشکلات آن زمان و شروع کار انجمن مسائل را مطرح کنم این مختصر به درازا می‌کشد و فقط همین بس که باید قدردان مهندسان و متخصصان زحمت‌کش این بخش از صنعت بود که اگر می‌خواستند می‌توانستند در خارج از کشور در بهترین مراکز تحقیقاتی و کارخانجات پیشرفته مشغول به کار شوند ولی همه مشکلات و کم و کاستی‌ها را بجان خریده و با فعالیت در شرکت‌های داخلی با تمام توان مشغول برطرف کردن نیاز های کارخانجات و خطوط تولید هستند.
شرکت‌های درگیر بخش فناوری صنعت از گذرهای بسیار سختی عبور کردند تا بدینجا رسیدند. امیدوارم مسؤولان قدر این دستاوردهای گران‌بها را دانسته و همچنین امیدوارم که این چنین شرکت‌‌ها روزبه‌روز بر افتخارات خود بیافزایند. انشالله
 
دوستدار شما
محمدحسن درویش
۱۴۰۳/0۵/۱۷
دکتر اسماعیل ثنایی مؤسس گروه پتسا
ورود بخش واقعی خصوصی و ایجاد ارزش افزوده، در صنایع و سرفصل‌های مختلف، متفاوت بوده است. لاکن یقیناً می‌توان گفت که نقش و اثرگذاری بخش خصوصی در صنعت اتوماسیون صنعتی و ابزارقیق، یکی از بارزترین و مثمرثمرترین آنها بوده است که از اواخر دهه ۶۰ شروع شده و هر چه پیش آمدیم، به عمق و غنای آن افزوده شده است.
 
اسماعیل ثنایی
1403/05/18
مهندس محمود پریدهپور - طرح و توسعه سیستم ها

اعضای محترم انجمن صنفی شرکت­‌های اتوماسیون صنعتی

به مناسبت بیست و نهمین سال تأسیس انجمن صنفی شرکت­‌های اتوماسیون صنعتی مایلم صمیمانه‌ترین تبریکات خود را به شما  تقدیم کنم، در حالی که یک سالگرد دیگر را جشن می‌گیرید. این نقطه عطف نه تنها گواهی بر دوام شماست است، بلکه تأییدی است به تأثیر ماندگار این مجموعه در پیشبرد حوزه اتوماسیون صنعتی در کشور.

امروز، در سالگرد بیست و نهمین سال تأسیس انجمن صنفی شرکت‌های اتوماسیون صنعتی، به عنوان یکی از مؤسسین اولیه این انجمن، نمی‌توانم به جز احساس غرور و قدردانی برای این مسیری که با هم پیموده‌اید، احساسی دیگر داشته باشم. این انجمن با هدف ایجاد بستری مناسب برای رشد و توسعه صنعت اتوماسیون صنعتی در کشور بنیان‌گذاری شد، و اکنون پس از نزدیک به سه دهه فعالیت، می‌توانید با افتخار بگویید که در تحقق این هدف، گام‌های بلندی برداشته‌اید.

چشم‌انداز آینده اتوماسیون صنعتی در ایران و جهان روشن‌تر از همیشه است. فناوری‌هایی نظیر هوش مصنوعی، اینترنت اشیا (IoT)، Edge Computing و رباتیک پیشرفته در حال شکل‌دهی به دنیایی هستند که در آن اتوماسیون نه تنها به بهبود کارایی و کاهش هزینه‌ها منجر می‌شود، بلکه نقش مهمی در ایجاد صنایع هوشمند و پایدار ایفا می‌کند. ما در آستانه دوره‌ای هستیم که در آن صنعت و فناوری به شکل بی‌سابقه‌ای به هم پیوند خواهند خورد، و این پیوند نه تنها نیازمند نوآوری، بلکه نیازمند راهبری، آموزش و پشتیبانی مستمر است.

مطمئنم که در این مسیر، انجمن صنفی شرکت‌های اتوماسیون صنعتی همچنان نقشی حیاتی در هدایت و پشتیبانی از شرکت‌های عضو ایفا خواهد کرد و به عنوان نقطه اتکایی برای همه فعالان این صنعت از طریق برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی، تدوین استانداردها، حمایت‌های حقوقی و فراهم کردن بستری برای تعامل و همکاری بین اعضا، عمل خواهد کرد. همچنین با رصد تحولات جهانی، جدیدترین دانش و فناوری‌های روز، راه‌­های نوآوری و پیشرفت‌های بیشتر را هموار خواهد ساخت.

در پایان، با قدردانی و تشکر از زحمات اعضای هیئت مدیره و همه کسانی که در طول این سال‌ها با همکاری و تلاش خود به پیشرفت و اعتلای این انجمن کمک کرده‌اند، امید دارم که در سال‌های آینده نیز با همبستگی و همکاری بیشتر، بتوانید در مسیر توسعه و پیشرفت صنعت اتوماسیون صنعتی در کشور گام بردارید و افتخارات جدیدی را رقم بزنید.

با احترام و آرزوی موفقیت برای همه شما
محمود پریدهپور
مرداد ۱۴۰۳

مهندس علیرضا مهابادی - مدیرعامل شرکت کنترلهای صنعتی حنیف

سال­‌ها پیش کارشناسان پرتلاش و اساتید برجسته حوزه اتوماسیون صنعتی هر یک در تلاشی مجزا سعی در بومی‌سازی دانش فنی کنترل و ابزاردقیق داشتند و در این راستا شرکت‌­های جوان و پرتلاش نیز در کنار شرکت­‌های باسابقه و صاحب صنعت با رویکرد افزایش توان ملی و خودباوری پا به عرصه اتوماسیون نهادند تا با استفاده از ظرفیت­‌های داخلی و انتقال تکنولوژی روز کشورهای غربی بدون هیچ ادعایی نسبت به پر نمودن خلاء آن روز صنعت کشورمان که ناشی از خروج غول­‌های صنعتی جهان از ایران به­‌دلیل شرایط آن موقع کشور و همچنین تحریم‌­های پس از جنگ بود نمایند. دامنه وسیع و گسترده صنعت یکپارچه­‌سازی سیستم‌­های کنترل و ابزاردقیق به لطف همین مردان و زنان بی‌­ادعا بلاشک بخش عمده­ای از نیاز صنایع مختلف را حتی در حساس‌­ترین بخش‌­های آن بی جواب نگذاشته و امروزه شاهد توسعه، راه‌­اندازی و بهره‌­برداری کارخانجات و صنایع بسیاری در بخش‌­های پایین دستی و بالادستی به همت همین جوانان پرتلاش هستیم. 30 سال از آن زمان که شر‌کت‌­های فعال در حوزه اتوماسیون صنعتی متحدالفکر بر آن شدند تا با تأسیس انجمن صنفی شر‌کت‌­های اتوماسیون صنعتی، دانش و تجربه خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و از ظرفیت‌­های هم استفاده نمایند می‌­گذرد. جایی که یک انجمن ملی و تخصصی عرصه را برای تمامی صاحب­نظران از دانشجویان گرفته تا اساتید دانشگاه،‌ از شرکت‌­های کوچک و پرتلاش گرفته تا صنایع بزرگ و پیشرو فراهم نمود تا هر یک خودباورانه محلی برای عرضه علم و فناوری خود داشته باشند و زیر یک پرچم با نام انجمن صنفی شرکت‌­های اتوماسیون صنعتی باری را از دوش صنعت کشور که تا قبل از آن بسیار وابسته به تخصص شرکت‌­ها و متخصصان خارجی بود بردارند.

انگیزه ایجاد این انجمن را می‌­توان در موارد زیر خلاصه نمود:

  • ایجاد یک خط مشی راهبردی مشترک برای همه اعضا
  • توسعه صنایع و رفع نیازهای ملی
  • شناخت توانمندی‌­های شرکت­‌های فعال
  • رشد و بلوغ شرکت­‌های تازه تأسیس
  • ارتقا و بروزآوری تکنولوژی در صنایع و کارخانجات
  • آموزش نیروهای مشتاق و متخصصین جوان
  • کمک به حل مشکلات اعضا
  • هم‌­افزایی و ارتقای توان داخلی و کاهش وابستگی به خارج
  • اعتمادسازی در کارفرمایان برای داشتن فناوری روز از طریق شرکت­‌های خودباور داخلی
  • وجود یک انجمن پیشرو و پاسخگو در رفع نیازمندی­‌های صنعتی کشور

در کنار تمامی این تلاش‌­ها، می­‌توان انتشار یکی از وزین‌­ترین مجلات تخصصی حوزه اتوماسیون صنعتی با نام ماهنامه صنعت هوشمند را نقطه عطف فعالیت انجمن دانست. نشریه‌­ای که به‌­عنوان یک مرجع، بیانگر بخش عظیمی از تلاش‌­های متخصصین عزیزمان بود. محلی که ضمن اشاعه علم و دانش، مجاهدت‌­ها و توانمندی­‌های دلسوزان این صنعت به نمایش درآمده و در پیش چشم همگان قرار گیرد. جا دارد، این نشریه همچون گذشته با همت اعضای محترم انجمن تهیه و تکثیر شود. چرا که زکات علم نشر آن است و این میراث از گذشتگان برای ما بجا مانده و ما به‌­عنوان وام‌­دار آن عزیزان می­‌بایست هرچه غنی­‌تر تحویل آیندگانش دهیم.

در پایان لازم هست به دو نکته مهم اشاره کنم. اول اینکه پس از این همه سال در کنار یکدیگر بودن و تاب‌­آوردی در تمامی لحظات سخت و چالش‌­های ناگزیر از آن، بیش از هر وقت دیگری هم­‌گرایی و اتحاد ما را در رفع نیاز ها احساس می­‌شود و می‌­بایست تمام شرکت‌­ها و مؤسسات خارج از انجمن را چه قدیمی باشند و چه جدید به جمع خود فراخواند و از حضور آنها استقبال نمود. نکته دوم این که تمام این موفقیت­‌ها و سربلندی‌­ها، بدون صبر و تلاش بی‌­وقفه و بی‌­منت اعضای وفادار، ‌دلسوز و پای کار انجمن و کمیته‌­های آن ممکن نبود و از این مجال استفاده نموده و ضمن عرض خسته نباشید و دست مریزاد به همگی، از تمامی اعضا، کارکنان و شرکت­‌های حامی و هیئت‌­های مدیره انجمن در تمامی دوره‌­ها قدردانی و سپاسگزاری می‌­نمایم.

با تشکر
علیرضا مهابادی – مرداد 1403
شرکت کنترلهای صنعتی حنیف

یک پیغام بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد